ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΩΝΟΥ ΝΑΞΟΥ

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΟ

Κατά αρχάς σας γνωρίζω ότι στο Συμβούλιο που κάναμε στην Κοινότητά μας στις 6/3/2021 αποφασίσαμε:

Α) Να κάνουμε δύο Λαογραφικά Μουσεία στην Κόρωνο, ένα στα παλαιά γραφεία  στο Κάστρο και ένα στο νυν γραφείο της Κοινότητάς μας.

Β) Ορίσαμε την παρακάτω τριμελή Επιτροπή: 1) Τον πρόεδρο της Κοινότητας μας. 2) Την σύμβουλο της Κοινότητάς μας Μαρίνα Μαγγιώρου 3) Την σύμβουλο του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνου Μαρία Μελισσουργού, για την παραλαβή και την καταγραφή των Λαογραφικών αντικειμένων που υπάρχουν σε αποθήκη από την περίοδο του Μανώλη Μανωλά, τον οποίο ευχαριστώ για την προσφορά του, όπως επίσης ευχαριστώ και τους πολίτες της Κορώνου που προσέφεραν αυτά τα λαογραφικά αντικείμενα.

Επίσης, σας ενημερώνω ότι οι προαναφερόμενοι της επιτροπής ξεκινήσαμε την παραλαβή – καταγραφή των αντικειμένων και με την βοήθεια εργαζόμενου από τον Δήμο μας, τα μεταφέρουμε στα επικείμενα Λαογραφικά Μουσεία, επίσης ευχαριστώ και τους: Μιχάλη Σιδερή, Αποστόλη Μανδηλαρά και την Καλλιόπη Παυλοπούλου για την συμμετοχή τους και είμαι σίγουρος ότι στο άμεσο μέλλον θα τους μιμηθούν κι άλλοι και η συμμετοχή των πολιτών θα είναι μεγάλη.

                                Κόρωνος 3/4/2021

                             Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου

                                  Γιάννης Κωνσταντάκης





                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου