ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΩΝΟΥ ΝΑΞΟΥ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΩΝΟΥ 1/10/2021

Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας, ανταποκρίθηκε άμεσα και δυνατά, στο υπόμνημα των έξη προέδρων από τα σμυριδοχώρια και έστειλε το παρακάτω έγγραφο στους αρμόδιους, ζητώντας την επίλυση των αιτημάτων των σμυριδεργατών:

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2021

Προς: Υπουργό Π.Ε.Ν. Κον ΣκρέκαΚων/νο.

Κοινοποίηση:

· Γραφείο Πρωθυπουργού.

· Πολιτικά Κόμματα.

· Βουλευτές Κυκλαδων

· Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλαδων

· Σύνδεσμο Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα Νάξου

· Προέδρους από τα σμυριδοχώρια της Ορεινής Νάξου

· Σωματεία μελη της ΟΜΕ

Θέμα: Έναρξη Άμεσης εξορυκτικής σμυριδικής περιόδου 2021 στα Ορυχεία Νάξου

Κύριε Υπουργέ,

Για μια ακόμη χρονιά συνεχίζεται το χρόνιο πρόβλημα των Σμυριδορυκτών της ορεινής Νάξου, που θα έπρεπε να είχε γίνει η έναρξη της εξορυκτικής σμυριδικής περιόδου από τον περασμένο Μάιο 2021 προκειμένου:

· αφενός μεν να υπάρχει επαρκής χρόνος για την ποσότητα εξόρυξης

· αφετέρου δε, η ήδη δύσκολη και επικίνδυνη εξορυκτική δραστηριότητα να γίνεται τουλάχιστον χωρίς την σοβαρή επιβάρυνση των αντίξοων καιρικών συνθηκών της Φθινοπωρινής και Χειμερινής περιόδου.

Σας ενημερώνουμε ότι τα ένσημα εργασίας του 2019 αδίκως αφαιρέθηκαν από τους Σμυριδορύκτες. Αιτούμαστε την αποκατάσταση της αδικίας και την πίστωση των ενσήμων στους αδικημένους Σμυριδορύκτες για το έτος όπου τα εργάστηκαν.

Το Υπόμνημα των προέδρων από τα σμυριδοχώρια της Ορεινής Νάξου, μας ενημέρωσε ότι μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχει επιλυθεί κανένα αίτημα των σμυριδεργατών με ευθύνη της κυβέρνηση σας!

Η σμύριδα κρατάει στην ζωή τα άγονα χωριά της ΝΑΞΟΥ και είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ πλέον όπως επιληφθείτε για την άμεση επίλυση των όλων αιτημάτων των Σμυριδορυκτών και το άμεσο άνοιγμα των ορυχείων της ΝΑΞΟΥ, όπως σας παροτρύνουν οι Πρόεδροι της Ορεινής Νάξου στο υπόμνημα τους το οποίο στηρίζουμε ΟΜΟΦΩΝΑ.

        Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας 

Ø Επισυνάτεται το:

Υπόμνημα των προέδρων από τα σμυριδοχώρια της Ορεινής Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου